Marsdijk

De 18 woningen liggen in de wijk Marsdijk, aan de noordzijde van Assen.
De Marsdijk is van oorsprong een verhoogde weg, die begon bij de buurtschap Peelo aan de westzijde, naar het dorpje Loon. Het was een dijk door een moerassig gebied. Tegenwoordig is het een fietspad dat de wijk doorkruist. De woonwijk Marsdijk is gebouwd in de jaren '80 en de eerste helft van de jaren '90 van de vorige eeuw. Langs de oude Marsdijk vindt u nog oude boerderijen uit de periode dat Marsdijk grotendeels bestond uit landbouwgebied.

Voorzieningen

Het plan kenmerkt zich door de ruime en groene opzet met alle voorzieningen binnen handbereik.
Op loopafstand van de woningen is het overdekte buurtwinkelcentrum ‘Marsdijk’ gevestigd met ruim 20 winkels voor alle dagelijkse boodschappen. Ook de huisarts en de apotheek zijn in de buurt en met het openbaar vervoer of met de auto bent u in enkele minuten in het centrum van Assen.

Situatie

De woningen zijn gesitueerd rondom een centraal hof en richten zich naar de groene omgeving. De woningen worden ontsloten vanaf de Markedreef. Elke woning heeft aan de voorzijde op de eigen kavel een opstelplaats voor een auto met een optie voor een carport. De inpandige berging voor bijvoorbeeld uw fiets, is zowel vanaf de straatzijde als vanuit de keuken bereikbaar.

De vier woningen midden in het plan, woningtype C, worden standaard voorzien van een extra woonlaag welke flexibel in te delen is. De hoekkavels 1, 2, 17 en 18 worden standaard uitgevoerd als woningtype B met 1 woonlaag, maar kunnen desgewenst ook uitgevoerd worden met een extra woonlaag (woningtype D).